VILKA ÄR VI?

,, 

 

Ekonomiska föreningen Moderna Musica i Malmö är en förening som lyfter fram unga musiker, dirigenter och kvinnliga kompositörer. Vi öppnar upp ett forum för unga professionella konstnärer och ser till att de får möjlighet att verka i Sveriges kulturliv efter examen.

Orkester Moderna Musica jobbar för att öka jämställdheten och jämlikheten inom Sveriges kulturliv genom att samarbeta med särskilt kvinnliga tonsättare eftersom de är starkt underrepresenterade i branschen. Vi vill även visa att nyskriven konstmusik är något som kan vara tillgängligt för alla, där vår musikaliska ingång befinner sig i gränslandet mellan det traditionella och det experimentella.    

Upptäck våra musiker här.

 

Jämlikhet: Alla individers lika värde

Jämlikhet är grunden för att jämna ut maktbalansen. Alla i föreningen innehar rättigheten till likabehandling och lika utrymme i alla sammanhang, både under repetitioner och pauser. Alla i föreningen Moderna Musica bär en del av det gemensamma ansvaret att skapa en jämlik arbetsmiljö.

Styrelsen:

Styrelsen består av Ebba Eriksson, Julia Ekström, Ella Kjellberg, Thea Lundbäck, Märta Östergren och Viktoria Trikilewicz Karlsson, som träffades på Musikhögskolan i Malmö.

Orkester Moderna Musica drivs med stöd från Sensus Studieförbund.

Ebba Eriksson

Viktoria Trikilewicz Karlsson

Julia Ekström

Thea Lundbäck

Ella Kjellberg